Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cserbenhagyott Isten és a me
  2008-01-30 08:52:41, szerda
 
  Teljes írás:http://www.hazankert.com/200801_erdo-peter.html


ÚTBAN AZ EGYVILÁG-VALLÁS FELÉ
A cserbenhagyott Isten és a meghódított Egyház


Vatikáni Rádió/ Magyar Kurír -- Az elmúlt év őszétől folyik az Agostino Bea bíborosról elnevezett központ szervezte konferenciasorozat, amelyre a római Pápai Gergely Egyetemen kerül sor, és amelynek témája zsidó-keresztény párbeszéd múltja és jövője. A konferencián Erdő Péter bíboros a keresztény-zsidó párbeszéd jogot és erkölcsöt érintő vonatkozásairól tartott előadást:



„A zsidóság és kereszténység erkölcsi értékítéletei közös erkölcsi örökségre, a Tízparancsolatra épülnek, amelyet "Jézus nem lerombolt, hanem beteljesített. Természetesen nekünk keresztényeknek sajátos kincsünk Jézus Krisztus személye és az, amit tőle tanultunk. Mondhatnánk, a »Messiás Tórája«, amint a Szentatyának a Názáreti Jézusról szóló könyvében is olvashatjuk a hegyi beszédre utalva. A jog és az erkölcs vonatkozásában is közös a megközelítés. Mind a katolikus egyházjog, mind a zsidó vallási jogrend egyszerre hordoz magában morális, jogi, liturgikus örökséget. A katolikus keresztény egyházjognak a legősibb gyűjteményei nem is választották még el egymástól ezeket a síkokat. A későbbi idők során differenciálódott ez. Kiindulhatunk egy másik premisszából is, ez pedig a valóság ismerete. Ebben zsidó és keresztény szemlélet megint teljesen közös. A minket körülvevő valóságból merülnek föl kérdések, amelyeket úgy kell megfogalmazni, hogy az megfeleljen az emberiség mai természettudományos, társadalomtudományi, történettudományos ismereteinek. Ha a kérdéseket így tudtuk megfogalmazni, akkor kereshetjük rájuk a konkrét erkölcsi választ."



Végül, a jövőbeni együttműködés lehetőségeit érintve Erdő Péter azzal zárta a beszélgetést, hogy "ezek a kérdések a maguk módján a zsidó teológusokat, illetve rabbikat is foglalkoztatják, és a halachikus-törvénykezés, joggyakorlat mind a mai napig létezik, mely ilyen jogi és morális válaszokat keres a mai kérdésekre. Tehát van a módszertani együttműködésnek is egy bizonyos területe, amelyet mindezidáig nem aknáztunk ki eléggé, de amely ígéretesnek látszik." (…) ◘





„A jog és erkölcs” közös megközelítése?
Az elmúlt héten sárga festékkel öntötték le az 1956-os forradalom és szabadságharcnak emléket állító kereszt márványtábláját Vácott. Ugyanitt a volt agyagbánya felett álló fakeresztet is megrongálták ismeretlenek, ez utóbbit már nem először. Az ügy érdekessége, hogy az önkormányzat részéről senki sem tiltakozott. Nem lett országos ügy, nem harsogott ettől egyik kereskedelmi televízió sem. -- 2006. novemberében a Pest-megyei városban ismeretlenek horogkeresztet firkáltak a helyi hitközség zsinagógájának oldalára. Akkor az összes országos média beszámolt az ügyről, Bóth János, a város szocialista polgármestere "szégyenteljes cselekménysorozatról", és az "antiszemitizmus nyílt és brutális kifejezéséről" írt, Alexy Norbert, az SZDSZ helyi elnöke pedig arról beszélt, hogy "városunkban is felütötte fejét a nyílt antiszemitizmus". "Izrael magyarországi nagykövete is részt vett abban az akcióban, amely során eltávolították a Váci Zsidóhitközség váci, Naszály utcai (régi nevén Temető út) imatermének falán éktelenkedő antiszemita jelképeket és feliratokat". [Barikád.hu]



A „Zsidó Lexikon”-ból vett idézet szerint:

„Az Új Testamentum hőse, Jézus, ugyanaz a Jézus, akit a Talmud több helyen galileai nőnek római katonával való házasságon kívüli viszonyából született, tehát nem zsidó származású személynek nevez valamint hagyományozói és leírói zsidók voltak és így érthető, hogy egész képzeletviláguk a rabbinikus zsidóság gondolatvilágából való volt, amely később a Talmudban, illetve Midrásokban rakódott le.”



Talmud vagy Torah?
Nincs szándékomban a bíboros urat leckéztetni, de nincs más út. Elegünk van a békepapokból, a haza- és nemzetárulókból. Őfelsége, aki állítólag a katolikus magyarok lelkipásztora, ismeri a világvallásokat, tudja mi az erkölcs, és tisztában van a joggal is. Ha mindezt tudja, akkor azt is tudja, hogy mi keresztények – a Talmud szerint -- nem vagyunk azonos szinten a magukat „felsőbbrendűeknek” tekintő zsidókkal, sőt „nem emberek, hanem barmok” vagyunk. Mégis, szomorú, hogy tudatosan félrevezeti a magyarságot. A „pogánynak” mondott nemzeti vallásunkat egyszer már erőszakkal elvették tőlünk, és most újabb idegen isten vallásába terelnek bennünket. Szeretnék tudni, hiszen jogunk van hozzá: -- mikről tárgyalnak ezeken a „keresztény-zsidó párbeszédes” konferenciákon? Mert elképzelhető, hogy a nevünkben hoznak határozatokat, ahogyan azt tették a II. Vatikáni Zsinat nyélbeütése idején.







▓ Részlet dr. Huber Lipót prelátus, teológiai tanár könyvéből:



Zsidóság és kereszténység Krisztustól a Középkor végéig, I. Kalocsa, 1936



«Ortodox zsidók előtt a Talmud, amelyet a Biblia mellett a legfontosabb és legszentebb könyvnek tartanak, a legnagyobb tisztelet tárgya, sőt nem hiányoznak közöttük, akik ezt még manap is mint a bölcsesség és legtisztább etika kincsesbányáját magasztalják, s majdnem a tévmentesség trónjára helyezik. Keresztények között azonban alig akad a Talmudnak magasztalója, hanem annál több az ellensége, akik a Talmudot teszik felelősség mindazért a bajért és bűnért, amit valahol zsidó elkövet. S ha ez az állítás némileg túlzás is, mégis sok esik a Talmud teherlapjára.

Mert tagadhatatlan, hogy a Talmud megmételyezte az ószövetségi erkölcstant és fogtant, amennyiben más-más követendő elvei vannak a zsidóval és a nemzsidóval szemben, s így erkölcstanában és jogtanában sok a kivetnivaló, sok az, ami éppenséggel nem egyeztethető meg a keresztény morálissal. De nemcsak etikája és jogtana, hanem általában egész szelleme és világfelfogása is homlokegyenest ellenkezik az evangéliummal, a kereszténységgel, amelynek valláserkölcsi és társadalmi alapelveivel a Talmudot soha sem lehet összhangba hozni, minthogy a Talmud, néhány szebben hangzó helye ellenére, nem az evangéliumi általános felebaráti szeretet, hanem a zsidó és nemzsidó közti legélesebb ellentétet, Izrael örökérvényűnek képzelt prerogativáját, kiválasztottságát, szűkkeblű exkluzív partikularizmusát hirdeti.



A Talmudnak hittana pedig torzképe az ószövetségi kinyilatkoztatásnak. Egészen sajátságos módon elhomályosította a Talmud az Istenről, az angyalokról, a rossz szellemekről, a lélekről, a bűnről, a túlvilági életről és más hasonló dologról szóló tanokat. Istenről sok olyant is tanít, amit káromlásnak kellene mondanunk, ha fantasztikus allegóriáknál többet akarnánk benne látni. Különösen a messiási profetizmus az, amit nemcsak elferdített, hanem valósággal elnyomorított, mert a legvilágosabb jövendöléseket is teljesen fonákul magyarázza. Amit pedig ha szórványosan is, a názáreti Jézus Krisztusról és anyjáról, a B. Sz. Szűzről mond, az egyenesen égbekiáltó blaszfémia. […] Társadalmi vonatkozásban a zsidóság nemcsak nem iparkodott magát beleélni a keresztény világnézetbe, hanem a különböző országokban nyert emancipációja óta annak éppen az ellenkezőjére törekszik, arra, ami a Talmudnak in ultima analysi célja és eszménye: a talmudizmus vallás-erkölcsi és Izrael korlátlan világuralma a többi népek fölött.» (V. ö. Kmoskó Mihály, A zsidóság világuralmi törekvései, Budapest 1921.)



▓ Dr. Huber Lipót az „Újkori és modern zsidók Jézus Krisztusról” című munkájában írja:

„... a mai zsidó vallás, amelyet közönségesen judaizmusnak, későbbi fejleményében rabbinizmusnak szokás nevezni, nem Istentől kinyilatkoztatott vallás, hanem emberi alkotás, a mozaizmus, farizeus-rabbinikus továbbfejlesztése. Ezért nem is a mozaizmus név illeti meg, hanem megalkotói után rabbinizmusnak kell neveznünk, vagy, mert lényege főként a Talmudban van megörökítve, talmudizmusnak is nevezhető.”



Talmudizmus
Az Egyház, a Vatikán és a „zsidó-keresztény párbeszéd” témáját már többször tollhegyre vettem, mert ami szerintem olyan félrevezetett, becsapott milliókat érintő, kétmércével feltálalt ügy, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. Még most sem értem, hogy a nemzsidókból lesznek zsidó-szellemiségű bárányok, vagy zsidók változnak át keresztény-szellemiségű „testvéreknek”? A két vallás – még szakértő rabbik szerint is – „soha nem keverhető tűz és víz.”



A Vatikáni Rádióban elhangzott budapesti bíboros beszéde – fennkölt teológiai magyarázatokkal színezve -- a magyarok álcázott félrevezetését és megtévesztését szolgálja. A zsidó Élettörvénykönyv, a Talmud szerint „a nemzsidók barmok és azért születtek a földre, hogy a zsidó népet szolgálják.” Tehát, akkor hogyan beszélhetünk „jogról”? Az erkölcsöt már nem is érintem..! Érdekes lenne meghallgatni a „keresztény-zsidó párbeszédben” hogyan tálalják és vitatják a „jogot és az erkölcsöt”. Ugyanis, a Talmud, a külön nemzsidókra vonatkozó szabályokat tartalmazó gyűlölet-irodalma miatt semmiképpen nem maradhat ki konferencia-asztaláról! Lehetséges az, hogy Erdő Péter elfelejti vagy nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a Talmudot, a zsidóság Élettörvénykönyvét használják ellenünk?



A torontói S. E. Rosenberg rabbi írja:



“A zsidók Jézust embernek tekintik, egy különös, a maga útján járó és végzetes zsidó embernek. Mi a keresztényektől nem tagadjuk meg a lehetőséget, hogy tetszésük szerint imádják és szeressék őt.” “A mai judaizmus, ahogyan ismerjük, nem Mózessel, a prófétákkal vagy más nagy bibliai személyiséggel kezdődött. A mai judaizmus a Farizeusokkal, illetve az ősrabbikkal [Szánhedrin] és Talmudjaikkal kezdődött, az első században a Templom lerombolása után. A Farizeusok azon igyekeztek, hogy népük visszanyerje méltó helyét a világtörténelemben. A zsidóknak a Talmud (Tan) éppolyan központilag irányadó, mint a keresztényeknek az Újszövetség.” [S. E. Rosenberg: The Christian Problem, 1986 New York. Deneau Publishing]



Jézus korbáccsal verte ki a kufárokat a templomból és ezért nem tekinthető Istennek. Krisztus tanításai egyenesen a zsidó isteni kiválasztottság tana ellen irányulnak, amelyeknek a megdöntése az akkori Szánhedrin – a zsidó bölcsek tanácsa -- által vezetett zsidó közösség felbomlásához vezetett volna! Ha ma „párbeszédeken” a judaizmust „keresztényesítenék”, akkor ugyancsak a zsidó közösség felbomlásához vezetne. A zsidóságot a Talmud és a Tóra idegen népek ellen hozott törvényei tartják össze



A zsidóság a judaizmust ‘többféle nemzetiség vallásának’ tekinti. Ugyanakkor, ‘zsidó népről, mint ószövetségi választott népről’ is beszélnek. Ha a judaizmus a Farizeusokkal kezdődött, akkor a torontói rabbi kijelentése homlokegyenest ellentétben áll XXIII. János Pál pápa imádságával. Vajon a keresztények közül hányan ismerik a Farizeusok tanításait és a Talmud tartalmát? Vagy egyáltalán a keresztényekhez közelebb fekvő II. Vatikáni Zsinat (1964) tartalmát? Ezekről hallgat a budapesti bíboros úr! Miért?



És a vakolók?




Agostino Bea, SJ

1881 - 1968

A fent nevetett „konferenciasorozat” nem véletlenül kapta a nevét. A jezsuita rend szerzetese néhai Agostino Bea, S. J. püspök zsidó származású, szabadkőműves, eredeti neve Behar, aki ugyanúgy felvette a keresztséget, mint valamikor Loyolai Szent Ignác és Párizs bíborosa, a nemrégen elhunyt Jean-Marie Lustiger, és életük végéig hűségesek maradtak hitsorsosaikhoz és a judaizmushoz.



Agostino Bea püspök XXIII. János és VI. Pál pápa egykori államtitkára többek között felelős volt a II. Vatikáni Zsinatba, titokban beiktatott »Nostra Aetate« /Napjaink/ című, másvallásúakra vonatkozó fejezetért, ami alapjaiban változtatta meg az Egyház hagyományait, nem utolsó sorban a zsidóságot felmentette az “istengyilkosság” bűncselekménye alól. II. János Pál 1997. november 2-án kijelentette, hogy ‘a keresztények, akik egyetértenek a zsidóellenességgel, azok az Egyházat, sőt magát az Istent támadják.’ És mi van azokkal, akik a judaizmusban egyetértenek a keresztény-gyűlölettel, sőt aszerint élnek?



A Vatikáni Zsinat (1964) során Bea bíboros a Vatikán egyik legfőbb potentátja közreműködött a new yorki B’nai B’rith zsidó szabadkőműves páhollyal, ahonnan a Zsinaton való tevékenységére az utasításokat kapta és szolgalelkűen teljesítette. Természetesen mondani sem kell, hogy a B’nai B’rith annyira elégedett volt Bea bíboros munkájával, hogy el is nyerte a páholy Aranyérmes kitüntetését.



Egyesek kérdezhetnék, hogy mi baj van azzal, ha valaki a judaizmus törvényei szerint zsidó anya gyermeke, de felnőtt korában felveszi a keresztséget és pappá lesz a katolikus Egyházban? Nincs ezzel semmi baj, mindaddig, amíg azt az intézményt szolgálja hűséggel, ahová belépett, és bizonyos érdekcsoportok nyomása ellenére sincs szándékában szétrobbantani. (Hogy a gyengébbek kedvéért példát hozzak fel: ► valaki konzervgyárban kap állást, de mivel neki nem tetszik az élelmiszerrel való foglalkozás, a belépése pillanatától kezdve arra törekszik, hogy bútorgyárat csináljon belőle! Pedig a dolog nagyon egyszerű: munkahelynek inkább keresett volna bútorgyárat! Tudna valaki példát arra, hogy keresztény ember áttért volna zsidó vallásra, majd rabbi lett és elhatározta, hogy átalakítja mivel a judaizmus sértő a keresztényekre nézve? Hm! … Kezdem azzal, hogy (a) a rabbinátus intézménye szóba sem állna vele, amíg át nem esne néhány kellemetlen „avatáson”, és a származás miatt még azután sem, (b) ha egyszer már bent van, az illetékesek a keresztény-rabbi mesterkéléseit ne vennék észre?



Mi baj van azzal, hogy valaki a katolikus Egyház szerzetese és egyben szabadkőműves? Ezzel nagy baj van, mert az egyházi törvények tiltották a szabadkőműves páholyokba való belépést, legalábbis amíg II. János Pál pápa 1983. november 27-én meg nem semmisítette a tilalmat! Erre már nagy szükség volt a nagy létszámú szabadkőművesek jelenléte miatt a Vatikánban. 1978. október 16-án Karol Jozef Wojtyla püspököt [1] az a Sebastino Baggio (becenevén „Seba”) szabadkőműves püspök nevezte ki, akinek a „2335-as számú Egyházi Törvény/1917” szerint már semmi keresnivalója nem volt a Vatikánban.





«Mindazon személyek, akik nevüket az Egyház vagy valamelyik törvényes polgári hatóság ellen összeesküvő szabadkőműves szektának, vagy valamelyik hasonló jellegű társaságnak adják, automatikusan kiközösítettnek: a felmentéshez a Szent Szék jogosult.» (Canon 2335, 1917 Code of Canon Law - Effective 1918. 05.19.)



«Those who give their name to (who are members of) the Masonic sect, or other societies of the same nature, that scheme against the Church or lawful civil authority, ipso facto (automatically) contract excommunication [the absolution from which is] reserved to the Holy See.» (Canon 2335, 1917 Code of Canon Law) Effective (May 19, 1918)






Félő, hogy ezekre a kérdésekre Erdő Péter bíborostól soha nem fogunk választ kapni! A vakoló szellemiségű konferenciától szeretnénk megkérdezni, hogy végül is a keresztények térdelnek majd le a judaizmus előtt, vagy a közjó érdekében a zsidók szakítanak a talmudizmussal? ◘


Tóth Judit




▓ AJÁNLOTT OLVASMÁNY ► A List of Masons in the Hierarchy of the Catholic Church



[1] On September 28, 1978, Pope John Paul I, elected only one month earlier in August, suddenly and mysteriously dies. Less then one month after his death, on October 16, 1978, Karol Jozef Wojtyla takes over the papacy as Pope John Paul II - the defining vote cast for him by Cardinal Sebastiano Baggio, a Freemason. So there you have it. Pope John Paul II - voted in by a Freemason (Baggio) and handed the keys to the Roman Catholic Church by a Freemason (Villot)."



"Lest there be any place for error when decision will have to made as to what the opinions of these pernicious sects are, which are under such prohibition, it is especially certain that Freemasonry and other sects of this kind which plot against the Church and lawful powers, whether they do this secretly or openly, whether or not they exact from their followers an oath to preserve secrecy, are condemned by automatic excommunication." (Instruction of the Holy Office, May 10, 1884) ► http://crossspot.net
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: élettörvénykönyv, szabadságharcnak, együttműködésnek, elhomályosította, tízparancsolatra, kereszténységgel, nemzetárulókból, magyarázatokkal, keresztényektől, kiközösítettnek, excommunication, világvallásokat, kincsesbányáját, antiszemitizmus, képzeletviláguk, keresztényeknek, vonatkozásairól, márványtábláját, kiválasztottság, szabadkőművesek, foglalkoztatják, keresztényekhez, hitsorsosaikhoz, istengyilkosság, érdekcsoportok, bűncselekménye, keresztényekre, cserbenhagyott, zsidóhitközség, konferenciától, konferenciákon, prerogativáját, örökérvényűnek, homlokegyenest, világfelfogása, másvallásúakra, cserbenhagyott Isten, meghódított Egyház, római Pápai, konferencián Erdő, keresztény-zsidó párbeszéd, »Messiás Tórája«, hegyi beszédre, erkölcs vonatkozásában, katolikus egyházjog, zsidó vallási, katolikus keresztény, legősibb gyűjteményei, későbbi idők, másik premisszából, valóság ismerete, minket körülvevő, EGYVILÁG-VALLÁS FELÉ, Vatikáni Rádió, Magyar Kurír, Agostino Bea, Pápai Gergely Egyetemen, Erdő Péter, Jézus Krisztus, Názáreti Jézusról, Bóth János, Alexy Norbert, Váci Zsidóhitközség, Vatikáni Zsinat, Huber Lipót, Jézus Krisztusról, Kmoskó Mihály, Jézus Krisztusról”, Vatikáni Rádióban, Christian Problem, Deneau Publishing, János Pál, Loyolai Szent Ignác, Jean-Marie Lustiger, Vatikáni Zsinatba, B’nai B’rith, Karol Jozef Wojtyla, Sebastino Baggio, Egyházi Törvény, Szent Szék, Canon Law, Holy See, Tóth Judit, AJÁNLOTT OLVASMÁNY, Catholic Church, Pope John Paul, Pope John Paul II, Cardinal Sebastiano Baggio, Roman Catholic Church, Holy Office,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png fotel  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Png kislány  Az engedelmesség miért nem vál...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einsteinről  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bertolt Brecht -től idézet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az engedelmesség miért nem vál...  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Soha ne kedvezz...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét  Elköszönt  Akarat  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Fehér virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png telefon  A boldog családok mind hasonló...  Albert Einstein gondolata  Szívem  Alázat  Esti kép  képre írva  Adakozás  Elköszönt  Albert Einsteinről  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
cserbenhagyott Isten, meghódított Egyház, római Pápai, konferencián Erdő, keresztény-zsidó párbeszéd, »Messiás Tórája«, hegyi beszédre, erkölcs vonatkozásában, katolikus egyházjog, zsidó vallási, katolikus keresztény, legősibb gyűjteményei, későbbi idők, másik premisszából, valóság ismerete, minket körülvevő, konkrét erkölcsi, jövőbeni együttműködés, maguk módján, zsidó teológusokat, módszertani együttműködésnek, bizonyos területe, elmúlt héten, 1956-os forradalom, volt agyagbánya, önkormányzat részéről, helyi hitközség, összes országos, város szocialista, nyílt antiszemitizmus, „Zsidó Lexikon”-ból, rabbinikus zsidóság, bíboros urat, katolikus magyarok, „pogánynak” mondott, „keresztény-zsidó párbeszédes”, nevünkben hoznak, legnagyobb tisztelet, tévmentesség trónjára, állítás némileg, ószövetségi erkölcstant, nemzsidóval szemben, keresztény morálissal, evangéliumi általános, rossz szellemekről, túlvilági életről, messiási profetizmus, legvilágosabb jövendöléseket, názáreti Jézus, egyenesen égbekiáltó, zsidóság nemcsak, keresztény világnézetbe, különböző országokban, ellenkezőjére törekszik, talmudizmus vallás-erkölcsi, többi népek, zsidóság világuralmi, „zsidó-keresztény párbeszéd”, nemzsidókból lesznek, magyarok álcázott, zsidó Élettörvénykönyv, zsidó népet, „keresztény-zsidó párbeszédben”, külön nemzsidókra, maga útján, prófétákkal vagy, első században, zsidó isteni, akkori Szánhedrin, zsidó bölcsek, zsidó közösség, judaizmust ‘többféle, torontói rabbi, keresztények közül, keresztényekhez közelebb, budapesti bíboros, fent nevetett, jezsuita rend, nemrégen elhunyt, zsidóságot felmentette, “istengyilkosság” bűncselekménye, judaizmusban egyetértenek, utasításokat kapta, páholy Aranyérmes, judaizmus törvényei, katolikus Egyházban, intézményt szolgálja, gyengébbek kedvéért, élelmiszerrel való, belépése pillanatától, dolog nagyon, judaizmus sértő, keresztényekre nézve, rabbinátus intézménye, származás miatt, keresztény-rabbi mesterkéléseit, katolikus Egyház, egyházi törvények, szabadkőműves páholyokba, nagy létszámú, „2335-as számú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.